Anadolu Yakası’na İlk Uluslararası Fuar Merkezi Yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Maltepe ilçesine bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldi. İlk olarak Ak Parti Maltepe İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kurum’a Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ile teşkilat mensupları karşıladı. İlçe Başkanlığında bir konuşma gerçekleştiren Bakan Kurum, Maltepe’ye fuar merkezinin yapılacağını ve kısa zamanda işe başlanacağını belirtti.

Bakan Kurum Fuar merkezi ile ilgili şunları söyledi. ‘’Nurettin Baransel Kışlamız var, bu kışlada 500 bin metrekare alanı hem ulusal hem de uluslararası fuarların yapılabileceği bir alan olarak irtifak kurduk inşallah kısa zaman içerisinde bir fuar merkezini de Maltepe’mize kazandırmış oluyoruz, ben fuar Merkezi’mizin de Maltepe’mize hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un verdiği bilgiye göre, kısa zaman içerisinde yapımına başlanılması planlanan Fuar merkezinin, yılda 200’ün üzerinde fuara ev sahipliği yapması hedefleniyor.  Asya ile Avrupa arasındaki en önemli fuar merkezlerinden biri olması da öngörülüyor.