İstanbul Valiliği ile Masiad arasında yapılan Anaokulu bağış protokolünde Bağış Skandalı!

Maltepe Sanayi İşadamları Derneği yöneticisi ve MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı, Hayırsever İşadamı Abdul Vahap ÇELEBİ'nin yaşadıklarına sessiz kalamadı hem dernek yöneticiliğinden istifa etti. Hem de konuları Maltepelilerle paylaştı.

Can Ildırı'nın iddiasına göre, Maltepe İşadamları Derneği (Masiad) Maltepe'de Anaokulu yapmak için Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ile görüşmeler gerçekleştirdi. görüşmeler neticesinde İstanbul Valiliğinin İstanbul’da eğitimde bin hayırseverin desteği ile “Aziz İstanbul’a İyiliğin Bin Hali” projesi Kapsamında İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bağışçı Maltepe Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) arasında okul yapım protokolü imzalandı. Protokol yapılmasında Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki ön ayak oldu.

BAĞIŞÇININ MASİAD OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI.

Masiad adlı Dernek aslında Abdul Vahap ÇELEBİ  adındaki hayırseverin bağışlarını kullanmaya başladı. Hem Eşi Dilber Çelebi hem de Abdul Vahap ÇELEBİ  kanser hastası olduklarından dolayı Kendi adlarına bir okul ve bir de Kız yurdu yaptırmak istiyor. Masaid, Hyırsever ile iletişim kurarak bu hayalini gerçekleştirebildiklerini belirtiyor ve Anaokulu projesi bbaşlamadan 5 ay önce Hayırsever İşadamından 10 Milyon Nakit, Maltepe Girne Mahallesinde 2+1 daire, Akçay’da bir adet Villa tipi konutun okul yapımında kullanılmak üzere veriyor. 

Hayırsever Abdul Vahap ÇELEBİ’den alınan 10 MİLYON TL.  MASİAD adlı derneğini banka hesabına yatırılması gerekirken MASİAD yöneticisi parayı bankadan nakit çektirip kendi hesabına yatırıyor.

İşte! MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı'nın Konu ile ilgili sorduğu sorular;

A) MASİAD Madem başka bir bağışçıdan destek alarak bu işi organize etti protokole neden o bağışçıyı da ekletme gereği duymadı?

B) Okulun imalat parasını tek başına fazlasıyla peşin olarak ödeyen Abdul Vahap Çelebi’nin Valilikte düzenlenen imza töreni ve akabinde gerçekleşen temel atma törenine katılmasını kimler neden engelledi.

C) Abdul Vahap ÇELEBİ’den okul bağışı için alınan tapular neden MASİAD adına değil de yönetimde bulunan biri adına alındı?

D) Abdul Vahap ÇELEBİ’den alınan 10 MİLYON TL MASİAD’ın banka hesabına yatırılması gerekirken MASİAD yöneticisi parayı hangi sebeple bankadan nakit çektirip kendi hesabına yatırdı!

E) Bu paranın Abdul Vahap ÇELEBİ’den bu şekliyle alındığından ve paranın varlığından İstanbul valiliğinin, Maltepe Kaymakamlığının, MASİAD yönetiminin ve Maltepe Kamuoyunun bilgisi var mıdır?

F) Abdul Vahap ÇELEBİ tek başına 20 MİLYON TL bağış yapmış ve bu rakam okulunun tamamlanmasına yeter bir rakamdır.  Kendisinden sözde artan maliyetler kisvesi altında 7milyon TL istenmesi nasıl bir yüzsüzlüktür!

G) Kendisi ve eşi kanser hastası olan 85 yaşında bir adamdan oturduğu evin tapusunu yengeye bir şey olursa akrabaları burada hak ita eder diyerek etki altına alıp kendi adına yapılmasını istemek insanlığa yakışır mı? 

İşte! İstanbul Valiliğinin Valilik sitesindeki Haberi

http://www.istanbul.gov.tr/maltepede-anaokulu-ve-eklentileri-insa-edilecek

 

MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı'nın açıklamaları (Resme Tıklayınız)