Tokat Sigara Fabrikası Arazisine Fetö'cü Kaçakta Ortakmış

TEKEL tarafından yapımına 1974 yılında yapımı başlayan Tokat Sigara Fabrikası 11 yıl sonra 6 Mayıs 1985 yılında hizmete açıldı. Bölge tütününü işleyerek Tokat marka sigara üretmeye başlayan Sigara Fabrikası 22 Şubat 2008 yılında özelleştirilerek 5 fabrika ile birlikte BAT firması tarafından satın alındı. 122 bin metrekare kapalı alanı 400 dönüm alan üzerindeki fabrika 2 yıl sonra Tokatlı yatırımcılar Ülpaş ve Fezalar Grup tarafından alınarak "endüstriyel tarım tesisleri" kurulacağı iddiaa edilmişti.

Ancak daha sonra söz konusu alanın "AVM, konut, benzinlik" gibi bir proje kapsamında imara açılması yönündeki firmanın talebi Tokat Belediye Meclisi'nde kamu yararı bulunmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Yaşanan gelişmenin ardından ise TOK-TAR yönetimi tarafından sosyal tesisiler, depo ve fabrika alanlarının yıkım kararı alındı. 

ŞOK İDDİA! FETÖ DAVASINDAN, KAÇAK OLAN ŞİRKET SAHİBİ BU ARAZİYE ORTAKMIŞ.

Tokat Sigara Fabrikasını Satın alanlar Sadece Ülpaş ve Fezalar Grup ile sınırlı kalmadı. Kamuoyunda İnanlar İnşaat olarak bilinen ve Şu anda Fetö davasından yurt dışına kaçan Serdar İnan’ın yönetim kurulu Başkanlığını yaptığı ve Çengelköy’de Kurulu bulunan LİNA ENERJİ VE BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ Adlı firmanın %27.08 ortaklığı bulunduğu iddia edildi.

TOKTAR TABELADA LİNA AŞ’YE DE YER VERİLDİ.

Tokat Sigara Fabrikası satın alındıktan sonra Fabrikanın tabelası değiştirilerek TOKTAR ismi yazıldı. tabelanın yanına da Toktar’ı oluşturan şirketler olarak Ülpaş, Fezalar Grup ve Lina Aş. Olarak belirtilmişti.

İŞTE! O FOTOĞRAF

 

LİNA A.Ş ÖNCEKİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ FETÖDEN TUTUKLU

Şu anda LİNA ENERJİ VE BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını İTO kayıtlarına göre Fetö davasından yurtdışına kaçan Serdar İnan, Yönetim Kurulu Üyeliğini ise Mehmet Kesim yürütmektedir.

Şirketin Eski Yönetim Kurulu üyeleri ise Murat Sungurlu, İbrahim Sayın, Halil İbrahim Yıldız, Ethem Murat Sencan, Fatih Aktaş ve Halil Şık görülmektedir.

Murat Sungurlu, Fetö’den şu anda tutuklu

İbrahim Sayın ve Fatih Aktaş Fetöden tutuklandı ancak 4 gün önce görülen dava da Şartlı olarak tahliye edildi.

Tokat Sigara Fabrikası arazisini satın alanlar arasında yer alan ve %27.08 hissesi bulunduğu İddia edilen Serdar İnan’ın tüm malvarlıklarına el konuldu. Ancak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun 5 Eylül 2019 tarihinde güncelleştirdiği Kayyım atanan şirketler arasında LİNA ENERJİ VE BİLGİ İŞLEM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ’ne Kayyım atanmadığı görüldü.

https://www.tmsf.org.tr/tr/Sirket/Kayyim?page=6

İnanlar İnşaat’ın Malvarlığına el konulduğuna göre El konulanlar arasında Tokat Sigara Fabrikası Arazisinde bulunan % 27.08 Hissesi olduğu da belirtiliyor.

Peki, Bu hisse şu anda ne durumda…

Bu hisseyi Kim alacak?

Bu hisse için kimler devrede…

NOT: Konu ile ilgililer açıklama yapmak istediği takdirde aynı açıklamaları burada yayınlanacaktır.