Kartal Belediyesinde 1,5 Milyonluk Yolsuzluk İddiası...

Ak Parti meclis üyesi Haydar Göksoy’un pazartesi günkü 1. meclis toplantısında gündeme getirdiği yüksek fiyatla alınan ‘Çöp Konteyneri” ihalesi, Perşembe günkü 2. Meclis toplantısında da gündeme geldi.

AKSU, KONTEYNER İHALESİ YERİNE, 5’Lİ GRUP VE KAVURMACI İHALELERİNİ ANLATTI

Konuyla ilgili söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Aksu, Haydar Göksoy’un pazartesi gün Çöp Konteyneri’ ihalesi ile ilgili yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak, Göksoy’un ‘ihalede yolsuzluk usulsüzlük yapıldığını’ söylediğini belirterek, Konteyner ihalesi iddiası ile ilgili bilgi vermek yerine, Türkiye’nin önemli ihalelerini alan 5’li gruptan ve Kavurmacı’nın İBB’den alıp imar planı değiştirildikten sonra Belediye’ye sattığı araziden örnekler vererek, ‘dinime küfreden Müslüman olsa’ sözlerini sarf etmesi, Ak Parti’li meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

HAYDAR GÖKSOY “SİZ İHALEDE Kİ YOLSUZLUĞU KABUL ETTİNİZ”

Aksu’nun konuşmasından sonra söz alan Haydar Göksoy, kendisinin konuşmasında ‘yolsuzluk’ diye bir şey söylemediğini, ‘siz yolsuzluk yaptınız’ demediğini belirterek “ama ‘çöp konteynerleri İhalesi’nde yolsuzluk yaptığınızı Belediye Başkan Yardımcısı bu konuşmasıyla kabul etti. Neden, çünkü Ak Partili icraatlarda bize onunla alakalı örnekler verdi.

Göksoy sözlerini şöyle sürdürdü “ Kim garibin hakkını yiyorsa,  haram zıkkım olsun. Burnundan fitil fitil gelsin. Dönemin Bakanı Ruhsar Pekcan, aile şirketine ihale vermiş, en büyük ayıbı işlemiştir. Utanç vericidir. Kartal Belediyesi’nde işaretle ihale alan da veren de, en büyük ahlaksızlığı yapar. Hakkıyla girmeden davet usulü alınan onun bunun adamları kim olursa olsun, sizdende, bizdende, en büyük ayıp ve ahlaksızlığı yapar. Siz kartal Belediyesi’nin 28.04.2021 tarihinde yapmış olduğu ihale deki yolsuzluğu kabul ettiniz.

1.5 milyon TL’nin üzerinde yolsuzluk var. Burada 500 bin kişinin tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Kimin kursağından toplu iğnenin ucu kadar geçiyorsa haram zıkkım olsun burnundan gelsin.

“BİZ SİZİN İHALELERİ NASIL YAPTIĞINIZI BİLİYORUZ”

Göksoy konuşmasının son bölümünde, şunları söyledi “öyle konuşmalar yapıyorsunuz ki hayretler içinde kalıyorum.

Çıkıp Arslan gibi yapılan yanlışlığı buradan söyleyeceksin. Ben nasıl çıkıp böyle bir şey var ahlaksızlıktır diyorsam, siz de çıkıp söyleyeceksiniz. Biz sizin ihaleleri nasıl yaptığınızı da işi de biliyoruz, o ihalelerde kimlerin nasıl yolunu bulduğunu da iyi biliyoruz.

Burunlarından fitil fitil getireceğiz, zamanı gelsin. Eğer sizde biliyorsanız, burunlarından fitil fitil getirin. Burada almış olduğunuz ihalede yapılan usulsüzlüğü yolsuzluğu sayın belediye başkan yardımcısı itiraf etmiştir. Bir de çıkıp bunu doğal bir şeymiş gibi başka ilçeler başka parti, Ruhsar Pekcan Damat Kavurmacı’dan girip konuyu şey lastiğine çevirdiniz, ayıptır ya..!

 

Kaynak: habermarmara.net