Masiad Derneğinde Kreş Skandalı. Vali Davut Gül'ü Kim Kandırdı.

İşte! Konu ile ilgili MHP Maltepe İlçe Başkanı Can Ildırı'nın açıklamaları;

''Maltepe Kamuoyuna Duyurulur

Malumunuz olduğu üzere MASİAD yöneticisi olmamın haricinde ayrıca bir camiayı temsil makamında bulunmaktayım. Bu sebepten dolayı MASİAD çatısı altında yapılan bazı çalışmaların sadece bir iki kişinin bilgisi ve kontrolü dahilinde yapılması içeriği ile ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadığımızdan ötürü çekincelerim mevcuttu.
Uzun zamandır MASİAD Derneğimizin üstlenmiş olduğu Ana okulu projesiyle ilgili duyduğum ve kafamda oturmayan bazı konulardan dolayı kendi bünyemde hassasiyet taşıdığım ahlaki değerler çerçevesinde MASİAD’la arama mesafe koymak durumunda kalmıştım.

Gelinen noktada maalesef çekincelerimde haklı çıkmanın MASİAD adına üzüntüsünü yaşamaktayım. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi bizlere ve Maltepe Kamuoyuna MASİAD’dın bağışçısı olduğu söylenen SATIROĞLU firmasının yüklenicisi olduğu ANA OKULU projesidir.

Ana okulu projesinin gerek bağışçısı olan hayır sever Abdul Vahap ÇELEBİ beyefendi benimle ilk defa iletişime geçtiğinde ‘’Bağışçısı olduğu Ana Okulu’’ Projesinin Temel atma törenine davet edilmediğini ifade ederek bu durumdan çok rahatsız olduğunu ve üzüldüğünü ifade etmişti. Bende o tarihte durumu MASİAD Başkanı Muhammet Çavuşoğlu’na ileterek bu amcamızın gönlünü alalım demiştim.

Abdul Vahap ÇELEBİ beyefendinin en büyük hayali bir kız yurdu yaptırmaktı bir taraftan kendi gibi kanser hastası olan eşi ve kendi canın derdindeyken dünya gözüyle bu kız yurdunun yapılabilmesi için girişimlerde bulunuyordu konu ile ilgili görüşmek için ofisimizi ziyaret ettiğinde konu MASİAD’ın Ana Okulu Projesine geldi! Anlattıkları karşısında şaşırdım kaldım.

Abdul Vahap ÇELEBİ beyefendiyi dinledikten sonra MASİAD gibi Maltepe’nin en prestijli kurumunun zarar görmemesi, varsa bir yanlışlık giderilmesi adına MASİAD Başkanı Muhammet ÇAVUŞOĞLU ile görüştüm kendisine konuyu anlattım bu görüşmenin satır aralarını da gerekirse ayrıca açıklarım, Çavuşoğlu ile yaptığımız görüşmede Maltepe Kamuoyunun yakından tanıdığı kıymetli bir dostumuz da vardı bu sebeple şahsıma söylediği şeyleri inkâr edeceğini düşünmüyorum.

Görüşmede Çavuşoğlu’na özetle,

Kurumumuz (MASİAD) adına hayır sahibi ABDUL VAHAP ÇELEBİ ’den Anaokulu projesi başlamadan beş ay öce toplamda 10 MİLYON TL Nakit, Maltepe Girne Mahallesinde 2+1 daire, Akçay’da bir adet Villa tipi konutun yönetimde bulunan 24 yöneticiden farkı olmayan bir MASİAD yöneticisine devredildiğini öğrendim ve daha birkaç gün önce yönetim kurulu üyemizin maliyetlerin artığı öne sürerek eşi ve kendi kanser hastası olan hayır sahibinden 7 MİLYON TL nakit para istemesinin ve elinde son kalan ikamet ettiği dubleks dairesinin tapusunu kendi üzerine devretmesini istemesinin şahsımı fazlasıyla rahatsız ettiğini ifade ettim. Çavuşoğlu MASİAD Yönetimini toplayıp gerekeni yapacağını ifade etti. 

Gerçek bağışçının NAKİT, VİLLA TİPİ KONUT ve Daire olarak okula sağladığı katkı toplamda 20 MİLYON TL civarında. Bu aşamada hayır sahibinden alınan iki gayrimenkulün geri iade edilmesi MASİAD ailesi onurunu ve gururunu kurtaracak tek yol olarak görünmektedir.

Şimdi Sorulması Gereken

MASİAD Madem başka bir bağışçıdan destek alarak bu işi organize etti protokole neden o bağışçıyı da ekletme gereği duymadı?
Okulun imalat parasını tek başına fazlasıyla peşin olarak ödeyen Abdul Vahap Çelebi’nin Valilikte düzenlenen imza töreni ve akabinde gerçekleşen temel atma törenine katılmasını kimler neden engelledi.

Abdul Vahap ÇELEBİ’den okul bağışı için alınan tapular neden MASİAD adına değil de yönetimde bulunan biri adına alındı?

Abdul Vahap ÇELEBİ’den alınan 10 MİLYON TL MASİAD’ın banka hesabına yatırılması gerekirken MASİAD yöneticisi parayı hangi sebeple bankadan nakit çektirip kendi hesabına yatırdı!

Bu paranın Abdul Vahap ÇELEBİ’den bu şekliyle alındığından ve paranın varlığından İstanbul valiliğinin, Maltepe Kaymakamlığının, MASİAD yönetiminin ve Maltepe Kamuoyunun bilgisi var mıdır?

Abdul Vahap ÇELEBİ tek başına 20 MİLYON TL bağış yapmış ve bu rakam okulunun tamamlanmasına yeter bir rakamdır.  Kendisinden sözde artan maliyetler kisvesi altında 7milyon TL istenmesi nasıl bir yüzsüzlüktür!

Kendisi ve eşi kanser hastası olan 85 yaşında bir adamdan oturduğu evin tapusunu yengeye bir şey olursa akrabaları burada hak ita eder diyerek etki altına alıp kendi adına yapılmasını istemek insanlığa yakışır mı? 

İnsan olan bu duruma sesiz tepkisiz kalabilir mi?

Bu ve benzeri konulardan dolayı birçoğu çok kıymetli dostlarım olmasına rağmen ileride oluşabilecek rahatsızlık verici olaylardan dolayı MASİAD yöneticisi olarak bu tür konuların içinde anılmamak için MASİAD Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ediyorum.''