Tuzla Tapu Müdürlüğünde bu satış nasıl gerçekleşti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ.

Özel Haber-Ömer ŞAHİN- İstanbul Pendik'te birlikte yaşayan ve çocukları bulunmayan yaşlı Kanser Hastası S.G ve Alzheimer hastası Kardeşi H.Y.K, kendilerine bakmaları için M.G ve B.G adındaki kişileri yatılı olarak işe aldı. Bu sırada gittikçe yaşlanan ve hastalığı daha da kötüleşen S.G hastaneye kaldırıldı ve vefat etti. S.G'nin şüpheli ölümünden 1 ay önce yanında çalışan B.G'nin kendisi ve yakınları adına gerçekliği şüpheli bir vekalet hazırlattığı ortaya çıktı. 

B.G, hazırladığı şüpheli vekaletle Vefat eden S.G'nin mal varlığında bulunan taşınmazları 2 emlakçı ve diğer ortağı ile birlikte satışını gerçekleştirdi. Bu suretle Malikin, Tepeören'de 40 dönüm arsa ile bir Apartmanın tamamının satışını yaptı. Tapudaki bu taşınmazların satışı, Yaşlı S.G adındaki kadının hastanede ölüm döşeğinde yatarken ve ölümünden bir gün sonra yapıldığı belirtildi. Satış işlemleri yapılırken emlakçı H.B ve ortağı G.K'nın da satışa yardımcı oldukları iddia edildi.

TUZLA TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE SATIŞ NASIL YAPILDI.

Şüpheliler satışlarını, geçerli olmayan vekaletle yapmalarının yanında S.G'nin ölümünden sonra da satış işlemlerine devam ettiler. Kişinin ölüm kaydının MERNİS kaydına işlenmesinde rağmen Tuzla Tapu Müdürlüğündeki görevliler tarafından bu husus bilinerek satış işlemlerine devam edilmiş, ölü kişinin malları satılmaya devam etmiş. Ölüm ile şüpheli bile olsa vekaletname hükümsüz hale  geldiği halde ve bu husus taraflarca bilinmesine rağmen tamamen kanuna aykırı bir şekilde ve suç işlemek kastıyla hareket edilerek bu satışlar nasıl yapıldı.


Kanunsuz iş ve işlemler yapan yaşlıların yanında yatılı işe aldığı M.G, B.G ve onlara yardım ettikleri düşünülen emlakçılar H.B ve G.K hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, bu kişiler hakkında iddianame hazırlayarak şüphelilerin cezalandırılmasını talep etti.