Evleri Ormanda kalan Başıbüyüklülere Müjde!
Evleri Ormanda kalan Başıbüyüklülere Müjde!
Maltepe Başıbüyük mahallesinde yapılan İmar çalışmalarının ardından Orman’a kalan bazı yapı sahipleri ile Orman Bakanlığı arasında mahkemelik olmuş ve Yapı sahipleri tarafından bulundukları alanların Orman vasfının tamamen yitirildiğini beyan ederek uzun yıllar buralarda oturduklarını ve hak sahibi olmalarını gerektiğini bildirerek yıllarca çalışmalar yürüttüler.
Evleri Ormanda Kalan Ailelere Müjde Ak Parti önceki dönem ki ilçe Başkanı Mehmet Erikci’den gelmişti. Önceki dönem ilçe başkanı Erikci, Ankara’ya yaptıkları ziyaretlerde Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile görüşmeler sonucunda müjdeler geldi.
Başıbüyük mahallesinde evleri Orman’da kalan yapı sahiplerini ilgilendiren sevindirici habere göre o yıllarda 7139 sayılı kanunun geçici Ek 16.maddesine göre Başıbüyük 21.Parsel dahil olmak üzere evleri Ormanda kalan evlerin hazineye devredilip İlerleyen yıllarda da burada hak sahibi olan vatandaşlar hazineden ilgili kanuna göre yerlerini satın alabilecekler. Denildi.
Konuyu takip eden Başıbüyük’lü vatandaşlar Muhtar Ayhan Karpuz’a konu hakkında durumu sordu ve ilgilenmesini istedi. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Muhtar Ayhan Karpuz, Mehmet Erikci ile birlikte konuyu takip ettiklerini ve yakın zamanda çözüme ulaşacağını söyleyerek konunun Cumhurbaşkanlığının önünde olduğunu duyurdu.
İşte! Muhtar Karpuz’un sosyal medya paylaşımı
İŞTE! 7139 SAYILI O KANUN
7139 sayılı Kanunun Geçici Ek 16.maddesine göre Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerler ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte üzerinde yerleşim yeri bulunan ya da yerleşim yeri oluşturulması uygun olan taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan alanlardan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının teklifi üzerine sınırları Bakanlar Kurulunca belirlenen alanlar, Bakanlar Kurulunca belirlenecek usul ve esaslara göre Orman Genel Müdürlüğünce orman sınırları dışına çıkartılarak tapuda Hazine adına tescil edilir. Orman sınırları dışına çıkartılan alanın iki katından az olmamak üzere Devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis edilir.
Birinci fıkrada belirtilen alanlarda 21/6/1987 tarihli ve 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22 inci maddesinin kadastrosu yapılmış olan yerlerin ikinci defa kadastroya tabi tutulamayacağına ilişkin hükmü uygulanmaz.
Birinci fıkra kapsamında orman sınırları dışına çıkarılacak alanların tespiti maksadıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yeteri kadar orman kadastro komisyonu görevlendirilir ve bu tespit sırasında ilan süresi bir hafta, itiraz süresi bir ay olarak uygulanır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.