Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi
Mert Selim Somun
Köşe Yazarı
Mert Selim Somun
 

COVID-19’a karşı bağışıklık sistemimiz güçlü olmalı!

Öncelikle COVID-19 engellemek için el yıkama ve sosyal mesafeyi korumayalım.  Unutmayalım ki, mucizevi bir besin yok. Asıl mucizeyi yaratan doğru beslenme alışkanlığı kazanmak. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için A,D,C vitaminlerini, Çinko alımını ve fermente ürünlerini tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Antikor oluşum etkinliklerinde yer alan A vitamini kaynakları ise kayısı, havuç, mango, portakal, yeşil yapraklı sebzeler, avokado, badem, cevizdir.  Enfeksiyon sırasında bağışıklık sisteminin özel öldürücü hücrelerinin artmasını sağlayan D vitamini yumurta, süt, balık, kırmızı et ve tavuk etinde bulunur. Antikor seviyelerimizin yükselmesini ve bağışıklık hücrelerimiz arasında göreve göre farklılaşmayı sağlayan C vitamini portakal, greyfurt, kivi, çilek, maydanoz, brokoli, lahana gibi sebze ve meyvelerde bulunur. Antikorların hızla aktif hale gelmesini sağlayan çinkoyu Tahıl ve Tahıl ürünlerinde, kurubaklagillerde, kırmızı et, balık, süt, peynir ve bademde bulunur. Vücudumuzun ikinci beyni olan bağırsaklarımızdaki yararlı bakteriler için fermente ürünler oldukça önemlidir. Bu yararlı bakteriler bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklığımızın yüzde 70’e yakını bağırsaklardaki bu florada yer alan yararlı bakteri sayısı ile doğrudan ilişkilidir. Zararlı bakterilerin yerleşmesini önler. Ev yapımı yoğurt ve kefir buna en iyi örneklerdir. Basit şeker içeren besinler bağırsakta zararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Böylelikle bağışıklık sisteminin direncini azaltır. İyi havalandırılmış bir odada 8 saat uyku ile egzersiz yapmak bağışıklık sistemi için önemlidir. Dyt. Mert Selim Somun
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2020 - Salı

COVID-19’a karşı bağışıklık sistemimiz güçlü olmalı!

Öncelikle COVID-19 engellemek için el yıkama ve sosyal mesafeyi korumayalım.  Unutmayalım ki, mucizevi bir besin yok. Asıl mucizeyi yaratan doğru beslenme alışkanlığı kazanmak.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için A,D,C vitaminlerini, Çinko alımını ve fermente ürünlerini tüketmeyi ihmal etmemek lazım.

Antikor oluşum etkinliklerinde yer alan A vitamini kaynakları ise kayısı, havuç, mango, portakal, yeşil yapraklı sebzeler, avokado, badem, cevizdir. 

Enfeksiyon sırasında bağışıklık sisteminin özel öldürücü hücrelerinin artmasını sağlayan D vitamini yumurta, süt, balık, kırmızı et ve tavuk etinde bulunur.

Antikor seviyelerimizin yükselmesini ve bağışıklık hücrelerimiz arasında göreve göre farklılaşmayı sağlayan C vitamini portakal, greyfurt, kivi, çilek, maydanoz, brokoli, lahana gibi sebze ve meyvelerde bulunur.

Antikorların hızla aktif hale gelmesini sağlayan çinkoyu Tahıl ve Tahıl ürünlerinde, kurubaklagillerde, kırmızı et, balık, süt, peynir ve bademde bulunur.

Vücudumuzun ikinci beyni olan bağırsaklarımızdaki yararlı bakteriler için fermente ürünler oldukça önemlidir. Bu yararlı bakteriler bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklığımızın yüzde 70’e yakını bağırsaklardaki bu florada yer alan yararlı bakteri sayısı ile doğrudan ilişkilidir. Zararlı bakterilerin yerleşmesini önler. Ev yapımı yoğurt ve kefir buna en iyi örneklerdir. Basit şeker içeren besinler bağırsakta zararlı bakterilerin çoğalmasını sağlar. Böylelikle bağışıklık sisteminin direncini azaltır.

İyi havalandırılmış bir odada 8 saat uyku ile egzersiz yapmak bağışıklık sistemi için önemlidir.

Dyt. Mert Selim Somun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve oncememleket.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.